TVR29 Ricardo Piedra - Wings Of Wind EP

A 29. kiadványt Ricardo Piedra jegyzi.

Ricardo Piedra - Wings Of Wind EP

Kőteleki Richárd régóta zenél, a Draft és a Quasar tagjaként vált ismertté. Ricardo Piedra néven 2015 óta ad ki tánczenét, rengeteg kiadónál - külföldieknél is - voltak már megjelenései. Az EP-n található Wings Of Wind című számot Finnországban írta, "az északi télben, egy szeles és ködös napon". A progresszív house műfajba  tartozó számhoz három verzió készült: a Light mix magától Ricardo Piedrától. Andrew T Dorn egy sötétebb remixel, az 1996 óta zenélő Nelman egy groove-osabb, lüktető értelmezést készített.

Front

  Kőteleki Richárd 2015 óta ír, zenéket  Ricardo Piedra művésznéven.  Azóta közel 200 megjelenése volt ezen a néven ,különböző nemzetközi, és hazai kiadóknál. A Techno Vinyl Recordsnál  is megfordult már, Lava című EP-je 2017 márciusában jelent meg a kiadónál. Az új kiadvány a Techno Vinyls recordsnál már elérhető . A Wings of Wing című darab követi azt a vonalat, amit Ricardo Piedra solo projectjeinél megszokhattunk. Melódikus, mély progressive house zene, ami ennek a műfajnak a klasszikus értékeit képviseli. A Pumpáló basszus, és lábdob egyértelműen a tánctérre csábít, ugynakkor a kicsit retro érzetű szinti dallamok, és az úszos szőnyegek bárhol bármikor kellemes atmoszférát varázsolnak. Richárd elmondta, hogy a dal Finnországban készült, az északi télben, egy szeles és ködös napon.  
     
     
 

Side A1: Wings Of Wind (Original Mix)

Side A2: Wings Of Wind (Andrew T Dorn's Dark Mode Remix)

Side B1: Wings Of Wind (Light Mix)

Side B2: Wings Of Wind (Nelman Remix)

Az Ep-n Hallható még 3 változat. Az egyik, a  “light mix”, a szerző saját újraértelmezése, egy kicsit valóban könnyedebb változat, a dobszekció és a basszus  is populárisabb, de ez a változat is klasszikus progressive house, ami azokat az időket idézi, mikor még az EDM nem keveredett ezzel a stílussal.

  Andrew T Dorn remixében a tőle megszokott módon a szöveges hangjával is gazdagította ezt az indusztriális hangzásokkal fűszerezett remixet. Napjaink Techno hangjai és ütemei késztetnek mozgásra hallgatás közben. Ez a sötétebb hangzás remekül illik a finn télben született melódiákhoz.

  Nelman remixéből sem hiányzik az eredeti dal melódiája, itt egy még lüktetőbb techno groove kapja el a hallgatót és viszi messzire mint egy zakatoló vonat Helsinkiből Rovaniemibe.

BEATPORT - BANDCAMP - DISCOGS - JUNO - AMAZON