TVR37 Nelman - Growth And Decay EP

A Techno Vinyls Records 37. kiadványa Nelman nevéhez fűződik.

Nelman  - Growth And Decay EP

Front

Nelman a 90-es évek vége felé kezdte pályafutását az elektronikus zene berkeiben. 1996-ban készített először elektronikus zenét, amely megalapozta számára a produceri pályát. Fellépései során a szettjeibe belecsempészte a saját munkáit, így mindig közvetlen vissza jelzést kapott a közönség reakciójából. Az évek során több underground lemezkiadónál megfordult, ahol jobbnál-jobb kiadványok jelentek meg tőle többféle stílusban.

A Growth And Decay címmel megjelenő single kiadványa, amely tavasszal készült, a grooveosabb dubtechno vonalat képviseli stílusban az eredeti mixszel. Nelman szeret kisérletezni a grooveokkal és az elektronikus zenei stílusokkal, de ezúttal 3 előadót kért fel a remixek elkészítésére.

Side A1: Growth And Decay (Original Mix)

Side A2: Growth And Decay (Andrew T Dorn's Lifeforms Remix)

Side B1: Growth And Decay (SanFranciscoBeat Dub Remix)

Side B2: Growth And Decay (Bohumil Remix)

  Andrew T Dorn a szövegek és a sci-fi hangok mestere, remek hangokat pakolt alá, a stílust minimalizálva egy még DUB-osabb verziót készitett az eredeti mellé.

  SanFranciscoBeat-et nem kell bemutatni kis hazánkban. A legtöbb elektronikus zenei fesztivál alapvető fellépője és a keményebb techno hangzásvilág képviselője, ahogyan ezen a lemezen is. Minimalista stílusban az eredeti groove-ot a felismerhetetlenségig filterezve egy igazi club tools-t gyártott a partikra.

  Bohumil szintén ismerős lehet, ha valaki szeret fesztiválokra járni, illetve régebben a justmusic.FM-en követte munkásságát. A Growth and Decay remixe egy igazi 90-es évek klasszikus hangzásvilágát és technikai felépítését képviselő remix lett mai köntösbe bújtatva, amely klubokban garantáltan a táncparkettre fogja majd invitálni a hallgatóságot.

Mind a 4 track, egytől egyig, a minőségi elektronikus zenét képviseli. A kiadvány  igazi kuriózum nemzetközi szinten is mind a digitalis, de legfőképp a  bakelitpiacon.

BEATPORT - BANDCAMP - DISCOGS - JUNO - AMAZON - ITUNES